Het is werkelijk waar: we zijn gestopt met onze podcast. Na bijna vijf jaar vonden we het mooi geweest, met 34 edities en flink wat bonus-afleveringen. Onze theateravonden hoef je echter niet te missen: die blijven gewoon, in ons vaste huis de theaterzaal van Mimik, Deventer; telkens in april en oktober. De eerstvolgende is op donderdag 20 april 2023.

We sloten de podcast-reeks eind oktober 2022 af met een grote schrijver: een verhaal van Isaak Babel (Odessa 1894 – Moskou 1940). Plus nagesprek met Theo Knippenberg, een kenner van diens werk.

Acteur Hans Dagelet las Babels verhaal Het gezin van Papa Marescot, opgenomen in de theaterzaal van Mimik, Deventer, in september dit jaar. Volgens studiogast Theo Knippenberg is dit verhaal een van de mooiste van Babel.

Vertaler èn ontdekker van dit vroege verhaal is Charles B. Timmer, die oprichter- hoofdredacteur- vertaler was van de eerbiedwaardige reeks De Russische Bibliotheek van Uitgeverij Van Oorschot.

Tot slot dank aan alle luisteraars en de schrijvers positieve reviews: ik was blij met jullie enthousiaste aandacht. Het was mij een waar genoegen jullie door mijn verhalenland te mogen rondleiden.

Had je nog niet alle afleveringen beluisterd? Geen punt: alle edities van de podcast blijven beschikbaar tot het einde der dagen in je favoriete podcast-app. En op onze webpagina als je niks hebt met apps.