De cast van 28-7-21
De cast van 28 juli: Marlies Heuer, De Baron, Johanna Hagen en Vincent van der Valk (foto Vincent: Janey van Ierland).

Op woensdagavond 28 juli kun je in het Deventerse Mimik-theater een zomerse editie van Uitgelezen Verhalen meemaken. De acteurs Marlies Heuer, Johanna Hagen en Vincent van der Valk, plús de schrijfster Lotte Lentes, komen zwoele, schurende en verbluffende verhalen voorlezen van F.B. Hotz, Gerda Blees, Sacha Bronwasser, Jo Boer, Lydia Davis, Lotte Lentes en A.L. Snijders. En Lotte leest een eigen verhaal. Tussen de bedrijven door speelt de formatie De Baron opzwepende zomermuziek. Een avond om niet te missen dus!

De voorstelling start om 20.00 uur op 28 juli. Koop je kaarten direct op de site van Mimik à € 17,50.

Meer over de cast:

 • Actrice Marlies Heuer kreeg twee keer een Theo d’Or toegekend, de belangrijkste toneelprijs in ons land: in 1998 en 2012. Naast acteren regisseert zij ook. Haar jongste tv-rol is die van moeder/oma in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden (KRO-NCRV 2021).
 • Acteur Vincent van der Valk won in 2015 de Arlecchino voor de beste manlijke bijrol in Angels in America (Oostpool) . En in 2020 werd hij als maker bekroond met de Toneelschrijfprijs voor zijn zelfgespeelde solo Immens, die hij samen met Caspar van der Putte schreef.
 • Actrice Johanna Hagen studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde sindsdien onder veel meer in de familievoorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van Pieter Kramer en had een vaste bijrol in de laatste twee seizoenen van de tv-serie Dokter Tinus als Jantien. Ze doet voor de tweede keer mee aan Uitgelezen Verhalen.
 • Auteur Lotte Lentes debuteerde in 2017 met de verhalenbundel Een tweede keer kijken (Wintertuin). Ze schrijft aan haar debuutroman.
 • De band De Baron maakt Guerrilla-Brass in hun moerstaal. Stomende Brass, urban Balkan & art rock. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek. Ze komen met zes van de zevenmansformatie naar Deventer.
 • Presentator Pieter van Scherpenberg stelde het programma zoals altijd samen.

Welke verhalen er voorgelezen worden vind je onderin de pagina.

Lotte Lentes (foto: Studio SchulteSchulz)

De verhalen van 28 juli 2021

 1. Marlies Heuer leest van Gerda Blees: Zomerkroos uit: Aan doodgaan dachten we niet, Uitgeverij Podium 2017
 2. Johanna Hagen leest van Jo Boer: Het hert uit: Het legaat en andere verhalen, Uitgeverij An Dekker 1991
 3. Vincent van der Valk leest van F.B. Hotz: De vertegenwoordigers, uit Onrustige dagen, Arbeiderspers 2019
 4. Lotte Lente leest van haarzelf: Een tweede keer kijken, uit gelijknamige bundel, Wintertuin 2017
 5. Johanna leest van Sacha Bronwasser: De Lotgevallen #2: Richting, in Mister Motley januari 2021
 6. Marlies leest van Lydia Davis: De zomerhuisjes, uit Bezoek aan haar man, vertaald door Peter Bergsma, Atlas Contact 2016.
 7. Vincent leest van A.L. Snijders: Winterzonnewende, uit: Tat Tvam Asi, AfdH Uitgevers 2021
Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor de Podiumkunsten en Lirafonds