Tijdens de landelijke Week van het Korte Verhaal leest bestsellerauteur Rob van Essen voor op vrijdag 19 februari. Bij de voorstelling Uitgelezen Verhalen in Theater Concordia in Enschede. Natuurlijk uit zijn veelgeprezen bundel Een man met goede schoenen. Omdat hij niet mag reizen, ‘zoomt hij in’ vanuit Brussel. De voorstelling is via de livestream te volgen. Van Essen was met zijn bundel genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs. De prijs ging 14 februari naar Mensje van Keulens boek Ik moet u echt iets zeggen.

Rob van Essen wordt geflankeerd door twee actrices, die vanuit Concordia recent geschreven literaire  verhalen op de planken brengen. Als eerste is dat actrice Harriët Stroet, die onlangs schitterde in de tv-documentaire  Ruut Weissman. De Hoofdpersoon en onder meer speelt bij ITA (International Theater Amsterdam). Ze leest een vers vertaald verhaal voor van de Amerikaanse schrijver Laura van den Berg, uit haar bundel I hold a wolf by the ears. Vertaler is Gitte Postel.

De andere actrice Remy Meeuwsen is vierdejaars student aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Zij draagt De hermelijn voor van Fabienne Rachmadiev. Bij zijn optreden wordt Rob van Essen online geïnterviewd door de bijna-afgestudeerde journalist  Vincent Corjanus  (Windesheim, Zwolle).

Tussen de verhalen door spelen pianiste Kirsten Koch, klarinettist Jacob Strecker en celliste Kim Kamilla Jäger. Allen van het ArtEZ Conservatorium Arnhem. 

Samenstelling en presentatie van de avond is zoals altijd in handen van Pieter van Scherpenberg.

Programma 19 februari vanaf 20.30 uur

 1. Mariacultus – Laura van den Berg, vertaald door Gitte Postel, voorgelezen door Harriët Stroet.
  Uit: I Hold a Wolf by the Ears, Farrar Strauss & Giroux, 2020.
 2. Muziek van Kirsten, Kim en Jacob
 3. De hermelijn – Fabienne Rachmadiev.
  In: DIG december 2020 (De Internet Gids)
 4. Muziek van Kirsten, Kim en Jacob
 5. Interview met Rob van Essen door Vincent Corjanus
 6. Nog warm van de clown – gelezen en geschreven door Rob van Essen.
  Uit: Een man met goede schoenen, Atlas Contact 2020
 7. Muziek van Kirsten, Kim en Jacob

Kaarten
Kaarten à € 7,50 voor deze online voorstelling op vrijdag 19 februari  vanaf  20.30 uur in de serie Uitgelezen Verhalen zijn te koop via de website van Concordia.
De voorstelling gaat hoe dan ook door, aangezien deze live gestreamd wordt. Dus bestel nu, log in op vrijdag 19 februari, ga zitten in je luie stoel en laat je voorlezen!