Met de 32e editie van Uitgelezen Verhalen roepen we de magie van theatermaken op: de gekozen verhalen spelen zich af in het theater. Drie acteurs komen de verhalen tot leven brengen: Paul R. Kooij, Elvis Rot en Michiel Blankwaardt. En Sara Bax reageert op de verhalen met haar zang, net zoals ze dat in september deed.

De schrijvers van de geselecteerde verhalen zijn: Louis Couperus, Multatuli, Anton Tsjechov, Theo Thijssen, Gerben Hellinga en Ann Petry. Een melange van klassieke teksten en moderne vertellingen staat je dus te wachten. Lees meer over de verhalen in ons eerdere bericht.

Acteur Paul R. Kooij speelde tal van succesvolle rollen in tv-drama en films en op toneel. Hij werd bekend met zijn vertolking van Buurman Boordevol in de film Ja zuster, nee zuster in 2002. Recent acteerde hij ook in het toneelstuk Alles is Dickens tijdens het jaarlijkse Dickensfestival.

Acteur Michiel Blankwaardt speelt de laatste jaren vaak in producties van Orkater en jeugdtheater, en is ook te zien in tv-drama en films. Zo had hij dragende rollen in Woiski vs. Woiski, Familie Kruys, Welkom bij de Kamara’s, Jeuk en Alles is Familie.

Actrice Elvis Rot is nog in opleiding; ze is derdejaars op de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. In september vorig jaar deed ze al ontroerend mee aan onze 30e editie en we vroegen haar graag nog een keer. Ze is een voorbeeld van de aanstormende talenten die we podiumervaring bieden.

Datzelfde geldt voor musicus Sara Bax, die aan de Jazz&Pop-afdeling van het ArtEZ Conservatorium studeert, met hoofdvak zang en minor trompett. Sinds 2020 vormt ze een duo met pianist Marius Holland, die haar opnieuw in onze voorstelling begeleidt.

Dus aarzel niet meer, en koop je kaartje(s) voor deze gloedvolle avond op 20 april in Mimik, Deventer.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Deventer, Stichting Wesselings-Van Breemen en Stichting Erven Witteveen.

Logo Gemeente Deventer