Onderstaand bericht is ingehaald door de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus. Helaas moeten we onze voorstelling uitstellen. We hopen haar alsnog in september te kunnen houden: 11 september in Bouwkunde, Deventer staat daarvoor al gepland. Voor Theater Branoul, Den Haag zoeken we te zijner tijd een nieuwe avond.


[15 maart 2020]
Nu nog onzeker, maar als het weer kan na 6 april, gaan we twee keer het programma met Indische verhalen brengen: op 8 april 2020 vertrouwd in Theater Bouwkunde, Deventer en op 18 april in het – voor ons nieuwe – Theater Branoul in Den Haag.

En dat doen we met de geweldige acteurs Martin Schwab en Jamie Grant plus schrijver Hans Vervoort, die  zijn eigen verhalen uit Indië/Indonesië komt voorlezen. En Suzanna Mangar komt zingen! In Den Haag is de ervaren presentator en auteur Maurice Seleky gastheer van de avond.

De gekozen verhalen zijn van onder meer: Multatuli, Maria Dermoût, Tjalie Robinson en genoemde Hans Vervoort.

De selectie is gemaakt door de programmeur van Uitgelezen Verhalen – literatuur ontmoet theater, Pieter van Scherpenberg, met kundige adviezen van Theo Knippenberg van Bulkboek.nl.

Martin Schwab

foto van Jamie Grant, gemaakt door Nathalie Hennis
Jamie Grant
foto: Nathalie Hennis

Maurice Seleky

Hans Vervoort – foto: Maja Vervoort
Suzanna Mangar, zangeres tijdens de voorstelling
Suzanna Mangar