Tijdens de Week van het Korte Verhaal hoor je bij ons op 14 februari de meest diverse liefdesverhalen van Guy de Maupassant, Remco Campert, Juan Gabriel Vásquez, Maarten ’t Hart en A.L. Snijders. Deze editie grijpt plaats tijdens de landelijke Week van het Korte Verhaal.

De acteurs die deze verhalen tot leven brengen zijn: Peter Drost, Margo Dames en Yardeen Roos. En de klassiek-jazzy intermezzi komen van Clazzi, bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp. Plus: de vertaler van Juan Gabriel Vásquez, Brigitte Coopmans, komt luisteren en napraten op het podium.

  • Zaal: Theater Bouwkunde, Deventer
  • Tijd: 20.30-22.30 uur

Dus aarzel niet langer en bestel je kaarten.

Peter DrostDe artiesten

Acteur en stemacteur Peter Drost studeerde aan de Toneelschool Maastricht en Arnhem, speelde daarna bij diverse theatergezelschappen en richtte in 1997 – samen met Loek Beumer – Toneelschap Beumer & Drost op. Peter is artistiek leider van dit gezelschap, dat furore maakte met klassiekers als Erik of het klein insectenboek. In  2016-18 speelde Peter in in de cast van het theaterspektakel Het Pauperparadijs. Naast zijn toneelwerkzaamheden is Peter Drost een veelgevraagd (stem)acteur voor tv-series, tv-commercials en filmproducties.


Margo Dames speelde in tv-series als Kees & Co en Madelief. In 1985 studeerde ze aan af van de Toneelacademie Maastricht. Daarna is ze vast verbonden geweest aan het Publiekstheater, dat inmiddels International Theater Amsterdam heet.

 

 

 

 

 

 

 


Yardeen RoosYardeen Roos rondde de toneelschool in Tel Aviv af en speelde bij verschillende Nederlandse theatergezelschappen, zoals Caroussel en ’t Bos en in langlopende producties als Anne en Fiddler on the Roof. Op televisie was zij recent te zien in onder meer Gek van Geluk en Goede tijden, slechte tijden.

 

 

 

 

 


het duo ClazziClazzi is een jong en dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp. Ze brengen muziek die niet aan stijl gebonden, maar altijd stijlvol is.

Zowel Dirk als Job hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar zijn daarnaast ook actief in de pop, jazz en theaterwereld. Deze veelzijdigheid is terug te vinden in hun repertoire. Klassieke werken, tango’s, jazz-standards en eigen composities, alles kan voorbijkomen.

Clazzi heeft in november 2019 de aanmoedigingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Jazzconcours in het Bimhuis te Amsterdam. Daarnaast zijn zowel Job als Dirk ook laureaten van het klassieke Prinses Christina Concours.

Foto: Isabelle Renate la Poutré