Op 17 februari komen drie topacteurs en theatermakers voorlezen: Marjolijn van Heemstra (Theater Frascati, Theater Rotterdam), Titus Muizelaar (Maatschappij Discordia, Toneelgroep Amsterdam) en Ludwig Bindervoet (performancecollectief Urland). Zij komen naar de Deventer Schouwburg tijdens de Week van het Korte Verhaal en nemen u in zes verhalen mee naar verrassende situaties en ontwikkelingen in de grote stad.

Thema: leven in de grote stad
Deze 15e editie van Uitgelezen Verhalen kijkt naar het jachtige leven in de grote stad; Amsterdam, Londen en Parijs. U gaat op 17 februari luisteren naar werk van de schrijvers Virginia Woolf, Bertram Koeleman, Pieter Kranenborg, Jamal Ouariachi en Yves Pagès. En Marjolijn van Heemstra leest voor uit haar eigen prijswinnende roman ‘En we noemen hem’.

Ook zangeres Johanneke ter Stege treedt deze avond voor u op. Zij was stadsdichter van Deventer (2015-2017).

Bij Uitgelezen Verhalen hoor je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door ervaren toneelspelers, ingeleid door samensteller van het programma Pieter van Scherpenberg. En de muziek tussendoor laat je afscheid nemen van het verhaal dat je net hoorde. Dat is de sterke formule van het programma Uitgelezen Verhalen. Een unieke avond tijdens de landelijke Week van het Korte Verhaal van 14-21 februari. Uitgelezen Verhalen is voor het eerst te gast in de Deventer Schouwburg; normaal zijn de voorstellingen in Theater Bouwkunde.

Kaarten bestellen
Kaarten bestel je à € 12,50 direct bij de Deventer Schouwburg.