Uitgelezen Verhalen heeft prachtige vertellingen geselecteerd rond het thema Oud & Nieuw. Verhalen over de eeuwigheid, over het liefdesleven van twintigers en over de vliedende tijd, van de Nederlandse schrijvers Gerda Blees en Herman Heijermans en de Amerikaan Ray Bradbury en de Rus Michail Boelgakov. Daarnaast hoort u drie Zeer Korte Verhalen van jonge auteurs uit de USA, van Lincoln Michel, Benjamin Rosenbaum en Rebecca Schiff, speciaal voor deze gelegenheid vertaald door studenten van de Vertalersvakschool.

Drie beroepsacteurs brengen de verhalen tot leven op het vertrouwde podium van Theater Bouwkunde: Daniël Cornelissen (Jeuk, Klokhuis), Marcel Faber (Mouna’s Keuken) en Johanna Hagen (Dokter Tinus).

Uit het rijke aanbod van literaire verhalen krijgt u een persoonlijke keuze te horen van Deventenaar Pieter van Scherpenberg. Ter afwisseling zingt Eva van Pelt haar eigen Nederlandstalig repertoire. En: schrijfster Gerda Blees is erbij om te luisteren en te reflecteren over het gekozen verhaal.

Binnenkort maken we bekend welke verhalen er precies aan bod komen.

Bestel uw kaarten

  • Woensdag 28 december om 20.30 uur
  • Theater Bouwkunde
  • Klooster 2-4, 7411 NH Deventer
  • Kaarten € 12,50 / € 11: via theaterbouwkunde.nl