Een rijke zaterdagmiddag op 29 april met Uitgelezen Verhalen: je hoort de bijzondere acteurs Camilla Siegertsz, Kees Hulst en Tonnie van der Varst korte verhalen voordragen.

Deze 13e aflevering putten we uit de rijke reeks verhalenbundels die Uitgeverij Podium de afgelopen jaren liet verschijnen. Het zijn oordeelvrije verhalen: er klinkt géén oordeel van de schrijver over de personages of gebeurtenissen door.  Een keuze uit het werk van Nederlandse verhalendebutanten Kira Wuck en Gerda Blees, plus vertaald werk van de Deense Dorthe Nors, de Engelsman Stuart Evers en de Turkse stilist Sait Faik Absiyanik. Veel nieuwe geluiden krijg je dus te horen, in een afwisselend programma met composities van Amir Swaab (piano), begeleid door Friedmar Hitzer (viool). Samenstelling en presentatie is in handen van Pieter van Scherpenberg.

Gerda BleesEn: de schrijfster Gerda Blees is aanwezig bij de voorstelling en zal reageren op de interpretatie van haar verhalen ‘Johathan kiest zijn ellebogen’ en ‘Naar het oosten‘.

Waar en wanneer?

 

De voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Podium.