Uitgelezen Verhalen en Boekhandel Praamstra presenteren tijdens de Boekenweek een bijzonder dubbelprogramma, aansluitend op het Boekenweekthema ‘Duitsland’. We zijn samen te gast in Theater Bouwkunde, op dinsdagavond 15 maart. 

Duitse verhalen

Vastert van Aardenne

Vastert van Aardenne

Lotte Driessen

Lotte Driessen

Van Uitgelezen Verhalen krijgt u korte verhalen uit en over het Duitse taalgebied, van Kafka tot de hedendaagse schrijfster Karen Köhler. Deze prachtige afgeronde vertellingen worden voorgedragen door twee beroepsacteurs; de jonge Lotte Driessen en de ervaren Vastert van Aardenne.

Daan Bolwerk

Daan Bolwerk

U krijgt een persoonlijke keuze uit het rijke aanbod te horen door stadsgenoot en samensteller van het programma Pieter van Scherpenberg. Ter afwisseling speelt Deventer singer-songwriter Daan Bolwerk Duitse immergrün liedjes.

Boekpresentatie

Els Snick - foto emilie hudig

Els Snick – foto emilie hudig

Boekhandel Praamstra vroeg vertaler en literatuurwetenschapper Els Snick uit Gent haar nieuwste boek te presenteren: Duitsland op het spoor. Snick is bekend van haar publicaties over Joseph Roth en durft het tegenwoordig te zeggen: ‘Ik hou van Duitsland, ik vind Duits erg mooi, heb veel Duitse vrienden, reis graag door dat land en ken prachtige Duitse boeken. Maar het land is zo onbekend.’ Snick vertelt boeiend en enthousiasmerend en neemt de lezer en bezoeker mee op haar reis door Duitsland.

duitsland-op-het-spoor

Praktische informatie

• Dinsdag 15 maart om 20.00 uur
• Theater Bouwkunde
• Klooster 2-4, 7411 NH Deventer
• Kaarten € 12,50 / € 11: via theaterbouwkunde.nl en bij Boekhandel Praamstra