Betty Asfalt Complex, Amsterdam-Centrum

Zondagmiddag 14 februari, 15.00 uur € 16,00 / 14,00

BannerBettyAsfaltIn de Week van het Korte Verhaal (13-20/2) krijgen verhalenschrijvers als Tsjechov, Raymond CarverLydia Davis en Maartje Wortel een podium voor hun bijzondere verhalen, door de acteurs Petra Laseur, Marcel Faber en Ludwig Bindervoet. En zangeres Sanne Jansen zingt tussen de bedrijven door, begeleid door gitarist Gino Taihuttu. De samenstelling en presentatie van de middag verzorgt Pieter van Scherpenberg, oprichter van Uitgelezen Verhalen.

Petra Laseur
De grande dame van het Nederlands toneel Petra Laseur rondde in 1959 de Amsterdamse Toneelschool af. Zij speelde (hoofd)rollen in honderden theaterstukken, maar maakte ook naam in dramaproducties op televisie en in speelfilms. Zij won twee keer de prestigieuze acteerprijs Theo d’ Or, in 1973 (Hedda Gabler) en in 1981 (Groot en klein). Het voordragen van het verhaal Over de liefde van Anton Tsjechov is haar bijdrage aan de middag.

Marcel Faber
De acteur Marcel Faber studeerde in 1987 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien werkte hij als freelance-acteur mee aan meer dan zestig toneelproducties bij gezelschappen als Hotel Modern, Het Zuidelijk Toneel, Rast, Nieuw-West en Growing up in Public. Daarnaast was hij te zijn in films als Winterland, Morlang, The Bitch is Back en zijn “eigen” film Great Kills Road. Ook las hij lange tijd poëzie voor in het radioprogramma Vers op Vijf. In het najaar van 2015 was hij te zien in de laatste reeks van de tv-serie Overspel. Marcel doet voor de derde keer mee aan en editie van Uitgelezen Verhalen. Zijn hoofdverhaal deze middag is van de grote Amerikaanse korte verhalenschrijfster Lydia Davis: Uitsplitsen (Break it down).

Ludwig Bindervoet
Ludwig Bindervoet is in 2012 als acteur afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Momenteel speelt hij bij Toneelgroep Oostpool in de voorstelling They are just kids in regie van Marcus Azzini. Sinds 2013 is hij met zijn performancecollectief Urland aangesloten bij het Productiehuis Rotterdam, waar hij werkt aan ‘De Internet Trilogie’. Ludwig speelde eerder bij acteurscollectief Wunderbaum en het Vlaamse theatermakershuis De Queeste. Naast zijn werkzaamheden in het theater doet Ludwig ook veel televisiewerk. Zo was hij te zien in o.a. Van God Los, Dokter Tinus en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde hij in de met een Gouden Kalf bekroonde NTR Kort Sevilla. Op 14 februari leest hij Zij zijn je man niet van Raymond Carver en Als de dingen beginnen te draaien van Maartje Wortel.

Bestel je kaarten bij Betty zelf.