Monic Hendrickx

Monic Hendrickx

Uitgelezen Verhalen werkt in de week voor kerst samen met het VPRO-radioprogramma ‘Nooit Meer Slapen’: de acteurs Hans Dagelet, Monic Hendrickx, Cas Enklaar, Tamar van den Dop en Britte Lagcher lezen in de kerstweek ieder een modern kerstverhaal op de radio. Ze brengen de luisteraar daarmee in de juiste stemming om de feestdagen in te gaan. We werken hiermee voor het eerst samen met het VPRO-programma Nooit Meer Slapen Op 28 december lezen de acteurs de verhalen nogmaals live in het Deventerse Theater Bouwkunde.

Update 27 december: luister naar de podcasts van alle 5 verhalen van VPRO’s Nooit Meer Slapen terug (5-9 minuten per verhaal).

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 december direct na het nieuws van 01.00 uur is elke nacht één van de vijf verhalen te horen. De schrijvers zijn Nederlands, Vlaams en Amerikaans: Ingmar Heytze, Hanneke Hendrix, Bart Moeyaert, Simon Rich en L.H. Wiener.

  • Cas Enklaar leest ‘Het warme meisje’ van Bart Moeyaert, waarin de jonge ik-figuur en zijn zes broers met Kerst opeens een meisje te logeren krijgen.
  • Hans Dagelet krijgt namens de hoofdpersoon in ‘Kaasmis’ van Ingmar Heytze de kerstblues tijdens een Utrechtse kroegentocht.
  • Monic Hendrickx laat zich meeslepen in een zelfmoordpoging van de ik-figuur in het verhaal ‘De Gesmolten Emmer’ van Hanneke Hendrix.
  • Tamar van den Dop laat het kerstkind twee keer verschijnen in Zandvoort en Hoorn, in L.H. Wiener’s verhaal ‘Christus is een karper’.
  • Britte Lagcher brengt de echte Kerstman tot leven in Simon Rich hilarische ‘Ik zag mamma de Kerstman kussen’.

De radioverhalen zijn de opmaat tot de zevende aflevering van Uitgelezen Verhalen op maandagavond 28 december in Theater Bouwkunde, Deventer. Daar komen drie van de vijf acteurs hun kerstverhaal voordragen, aangevuld met andere komische literaire verhalen: Hans Dagelet, Cas Enklaar en Britte Lagcher.We wisselen de verhalen als altijd af met live muziek, nu door Margot Olde Loohuis (zang) en Paul Beunders (piano). Samenstelling en presentatie: Pieter van Scherpenberg.
Aanvang 20.30 uur, kaarten via theaterbouwkunde.nl

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag van middernacht tot 02.00 uur. In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen (ma t/m do) en Ester Naomi Perquin (vrijdag) een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangen. In het tweede uur reportages van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst.

Hans Dagelet

Hans Dagelet (foto Leonie Ravenstein)

Monic Hendrickx

Monic Hendrickx

Cas Enklaar

Cas Enklaar

 

Britte Lagcher (foto Anne Barlinckhoff)

Britte Lagcher (foto Anne Barlinckhoff)

Tamar van den Dop

Tamar van den Dop

Margot Olde Loohuis (foto Merel Waagmeester)

Margot Olde Loohuis (foto Merel Waagmeester)