Op 22 augustus om 16.00 uur brengen de acteurs Marcel Faber, Sadettin Kırmızıyüz en Joske Koning een ode aan het klassieke korte verhaal tijdens Lowlands Paradise, een speciale – verkorte – editie van Uitgelezen Verhalen. Zij lezen ieder de mooiste vertellingen uit de wereldliteratuur. Denk aan beroemde auteurs als Anton Tsjechov en Remco Campert.

De keuze wordt ingeleid door schrijver Thomas Heerma van Voss. De formatie De Selfkickers wisselt de voordrachten af met een hallucinante combinatie van muziek en poëzie uit het werk van Johnny the Selfkicker.

Zie ook onze aankondiging op de Lowlands-site.

Marcel Faber

Marcel Faber

Marcel Faber (1959) studeerde in 1987 af aan de toneelschool te Amsterdam. Sindsdien werkte hij als freelance-acteur mee aan meer dan zestig toneelproducties bij gezelschappen als Hotel Modern, Het Zuidelijk Toneel, Rast, Nieuw-West en Growing up in Public. Daarnaast was hij te zien in films als Winterland, Morlang, The Bitch is Back en zijn “eigen” film Great Kills Road. Ook las hij lange tijd poëzie voor in het radioprogramma Vers op Vijf.

 

 

Sadettin Kırmızıyüz

Sadettin Kırmızıyüz

Sadettin Kırmızıyüz (1982) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij was te zien in voorstellingen van o.a. het Nationale Toneel, mightysociety, het Zuidelijk Toneel, Noord Nederlands Toneel, Theater EA en het Onafhankelijk Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen, maar wordt gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving. De eerste vier voorstellingen die hij maakte na zijn afstuderen met zijn gezelschap Trouble Man — Avondland, De vader, de zoon en het heilige feest, What’s Happenin brother en Somedaymyprincewill.com — vormden een reeks over ‘hete hangijzers’ als religie, dubbele identiteit en migratie. Hij werkt samen met het Ro Theater. Kırmızıyüz is een hedendaagse verteller; vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur ontstaan voorstellingen die meer zijn dan egodocumenten.

Joske Koning

Joske Koning

Joske Koning (1989) studeerde in 2011 af van de acteursopleiding Toneelacademie Maastricht. In 2014 voltooide zij haar master muziektheater T.I.M.E . van het Koninklijk Conservatorium en de Veemfabriek. In datzelfde jaar richtte zij samen met Laurens Joënsen (club Silenzio, NT) en Colin Linnekamp (Orkater, Kofferband) de formatie de Selfkickers op. De Selfkickers brengt het werk van dichter-performer Johnny van Doorn die in de jaren zeventig furore maakte onder de naam: Johnny The Selfkicker. Zijn excentrieke voordrachtkunst was buitengewoon muzikaal, zijn gedichten ongekend hallucinant en zijn ijdelheid lag op de bodem van zijn glas. Joske Koning brengt zijn poëzie weer tot leven in haar eigen interpretatie, spreekt ritmisch, lyrisch en vanuit het hart en weeft zo samen met de muziek Johnny’s beelden tot een tapijt.

De Selfkickers in De Wereld Draait Door:
Fragment 1
Fragment 2 

Thomas Heerma van Voss

Thomas Heerma van Voss

Thomas Heerma van Voss (1990, Amsterdam) studeerde Engels in Londen en Nederlands in Amsterdam. Hij debuteerde in 2009 met De Allestafel. Vier jaar later verscheen zijn tweede roman: Stern. In 2014 kwam de verhalenbundel De derde persoon uit. Hij heeft interviews, verhalen en artikelen gepubliceerd in onder meer Vrij Nederland, NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, L’Officiel, VARAGids, De Correspondent, Tirade, Das Magazin, Hollands Maandblad, De Gids en Passionate.