In de middag voorafgaand aan de derde aflevering van Uitgelezen Verhalen kijken we  terug op de tweede avond, op 14 oktober in Amsterdam. We hebben de acteurs die daaraan meewerkten gevraagd hoe ze het ervaren hebben, deze voor Nederland nieuwe vorm van theater.

Pierre Bokma

Pierre Bokma

Krijn Hermans

Krijn Hermans

Kathenka Woudenberg

Kathenka Woudenberg

Pierre Bokma over zijn deelname aan Uitgelezen Verhalen aflevering 2 (14-10-’14):
“Dit is een geweldig goed initiatief en ik vind het een eer om eraan mee te kunnen doen.”

Kathenka Woudenberg kijkt terug op aflevering 2 (14-10-’14):
“Eigenlijk doe je gewoon je werk net als voor een rol, maar bij het voorlezen was het leuk dat ik meerdere personages kon zijn in Kalkoenentijd van Alice Munro. Ik werd ook verrast dat – met het publiek erbij – de onderlaag van het verhaal aan de oppervlakte kwam. En dat maakte het te gek om te doen!”

Krijn Hermans over zijn deelname aan aflevering 2 (14-10-’14):
Als acteur is het gewoon heel spannend, leuk, leerzaam en goed om een sterke tekst te brengen op deze specifieke manier: echt spelen is het niet helemaal want je kent de tekst niet uit ’t hoofd, maar alleen maar lezen is het zéker ook niet… een soort tussengebied waarin je stem en lichaam geeft aan die taal en dat verhaal en waarin je open en alert en “met de billen bloot” voor die aandachtige mensen met de tekst in de hand een juist evenwicht poogt te vinden in vertellen, lezen en hier en daar zijn en spelen…. dat is wat ik heb geprobeerd te doen. Dit heeft volgens mij zéker een meerwaarde en is spannend en levend voor zowel publiek alsook voor de acteur zelf….het is “jumpen” , het moment in, samen….en daar hou ik wel van, dat mag duidelijk zijn.”