Uitgelezen Verhalen: acteurs die geselecteerde korte verhalen voordragen voor publiek. Het concept is nieuw voor Nederland, waar we gewend zijn dat schrijvers hun eigen werk voorlezen. Die zijn echter niet altijd -de beste vertolkers van hun teksten. Vandaar dat het hoog tijd werd om er beroepsvoordachtskunstenaars bij te betrekken. Het idee is met toestemming afgekeken van Selected Shorts in New York. Daar trekt het al sinds 1985 volle zalen met beroemde Broadway- en Hollywood-acteurs die de mooiste verhalen voorlezen. Nu dus ook in Nederland: dinsdag 14 oktober is de tweede kans dit mee te maken, in Amsterdam. Kaartverkoop is nog niet gestart, houd deze site in de gaten, of volg ons op Twitter of Facebook.

Op vrijdag 14 maart 2014 was de allereerste ‘Uitgelezen Verhalen’, in Deventer tijdens de Boekenweek. Gastheer was Boekhandel Praamstra.

Initiatiefnemer Pieter van Scherpenberg uit Deventer is voormalig tekstschrijver, communicatiedeskundige bij Ziggo en liefhebber van theater en korte verhalen.

Bij de organisatie wordt hij bijgestaan door stadsgenoot Eugen de Reuver, schrijver.